Γενική άποψη του νησιού μας - Σέριφος Κυκλάδες
Άποψη του ξενοδοχείου Maistrali - Σέριφος Κυκλάδες
Μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες στη Σέριφο

Χάρτης & Τοποθεσία

Σεριφος Αξιοθεατα Χαρτης Σεριφου Σέριφος Ξενοδοχείο Maistrali Σεριφος Παραλίες

Θέα από το ξενοδοχείο μας ξενοδοχείο Maistrali Σεριφος
Γενική άποψη της Χώρας Σερίφου - ξενοδοχείο Maistrali Σεριφος

Η Σέριφος, το νησί του Περσέα και της Μέδουσας, είναι ένα πολύ γραφικό νησί στο Αιγαίο Πέλαγος. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους προορισμούς διακοπών, ιδιαίτερα γι’ αυτούς που θέλουν όμορφες παραλίες και καθαρά νερά, αφού η Σέριφος διαθέτει συνολικά 72 παραλίες και ορμίσκους. Η παραδοσιακή νησιώτικη αρχιτεκτονική της, με τ’ ασπροβαμμένα κυβόσχημα σπίτια και τα γραφικά στενάκια, της χαρίζουν μια εκπληκτική γοητεία. Σ’ αυτή τη σελίδα, σας παρέχουμε χάρτη της Σερίφου, καθώς κι ένα σύντομο οδηγό για τις παραλίες και τ’ αξιοθέατα του νησιού.

ΣΕΡΙΦΟΣ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Μερικές παραλίες της Σερίφου θεωρούνται από τις καλύτερες της Ελλάδας. Μερικές έχουν ψιλή, χρυσή άμμο και μερικές είναι μικροί ορμίσκοι. Το ξενοδοχείο Maistrali βρίσκεται στο Λιβάδι, πάνω στην υπέροχη παραλία του Αυλόμωνα. Σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο, θα βρείτε τις παραλίες Λιβάδι, Λιβαδάκια και Καράβι, στις οποίες μπορείτε να φτάσετε σε λίγα λεπτά με τα πόδια.

Οι όμορφες παραλίες της Λιας, του Αγίου Σώστη, της Ψιλής Άμμου και του Αγίου Ιωάννη βρίσκονται βόρεια του Λιβαδιού, στην ανατολική πλευρά του νησιού. Στη βόρεια ακτή της Σερίφου, θα συναντήσετε τις παραλίες Πλατύς Γιαλός και Συκαμιά. Οι παραλίες Αβεσσαλός και Μεγάλο Λιβάδι βρίσκονται στη δυτική ακτή, ενώ οι παραλίες Κουταλάς, Γάνεμα, Βαγιά και Καλό Αμπέλι είναι στη νότια πλευρά του νησιού.

ΣΕΡΙΦΟΣ - ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στη Σέριφο, σας προτείνουμε ν’ αφιερώσετε λίγο χρόνο για να περιηγηθείτε στο νησί και να επισκεφθείτε τα θαυμάσια αξιοθέατα που διαθέτει. Με ορμητήριο το ξενοδοχείο Maistrali , ξεκινήστε τις περιηγήσεις σας από το Λιβάδι, όπου θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε την όμορφη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια μπορείτε να κατευθυνθείτε προς τη Χώρα, όπου σας συνιστούμε να κάνετε μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια και να επισκεφθείτε τα ακόλουθα ενδιαφέροντα αξιοθέατα:

  • τα ερείπια του ενετικού κάστρου, απ΄όπου προσφέρεται μαγευτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και κάποια νησιά
  • το Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό Μουσείο
  • τις εκκλησίες και τους ανεμόμυλους

Κοντά στο χωριό Γαλάνη, έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε τη Μεσαιωνική Μονή των Ταξιαρχών, ενώ στον Κουταλά μπορείτε να δείτε το Κάστρο της Γριάς, το σπήλαιο του Κουταλά και τον Άσπρο Πύργο, ο οποίος χρονολογείται από την ελληνιστική περίοδο. Το εγκατελειμμένο χωριό του Πύργου είναι μοναδικό λόγω της αρχιτεκτονικής του. Το Μεγάλο Λιβάδι φιλοξενεί τη Μονή Ευαγγελίστρια και τον Ψαρό Πύργο, καθώς και τ’ απομεινάρια των παλιών μεταλλείων σιδήρου, τα οποία λειτουγρούσαν από το 1850 έως το 1950.

Από το ξενοδοχείο Maistrali, οι επισκέπτες έχουν εύκολη πρόσβαση στ’ ακόλουθα σημεία:

  • Λιμάνι: 600 μέτρα (αξία διαδρομής με ταξί: € 5)
  • Κέντρο του οικισμού Λιβάδι: 200 μέτρα
  • Χώρα: 5 χλμ (αξία διαδρομής με ταξί: € 10, με λεωφορείο: € 1,50)
  • Παραλία Αυλομώνα: 20 μέτρα
  • Παραλία Λιβαδάκια: 600 μέτρα (αξία διαδρομής με ταξί: € 5)
  • Σούπερ Μάρκετ: 50 μέτρα
  • Στάση Λεωφορείου: 200 μέτρα